امروز: جمعه ۳۰ شهریور ۱۳۹۷
کد خبر: 64531
تاریخ انتشار: ۱:۰۱ ب.ظ - سه شنبه ۱۳۹۶/۱۲/۱۵
چاپ این نوشته
Share

عصارخانه تاریخی شهرضا با قدمتی ۳۰۰ ساله و مساحت ۵۰۰ مترمربع و زیربنای ۷۰۰ مترمریع در کنار بازار ۹۰۰ ساله شهرضا بنا شده است. به “عصاره گرفتن از یک ماده” عصاری گویند و کسی که این کار را انجام می دهد “عصار” می گویند و محلی که در آن روغن گیری می شود را عصارخانه می گویند.

به گزارش پایگاه خبری آوای نطنز به نقل از مهر، عصارخانه تاریخی شهرضا با قدمتی ۳۰۰ ساله و مساحت ۵۰۰ مترمربع و زیربنای ۷۰۰ مترمریع در کنار بازار ۹۰۰ ساله شهرضا بنا شده است. به “عصاره گرفتن از یک ماده” عصاری گویند و کسی که این کار را انجام می دهد “عصار” می گویند و محلی که در آن روغن گیری می شود را عصارخانه می گویند.

پس از آسیاب دانه های گیاهی آن ها را خمیر کرده و به وسیله قالب هایی مخصوص خمیر حاصل را در گودالی می گذارند و با فشاری که به وسیله چوب چنار دوازده متری بر روی آن وارد می کنند روغن دانه ها را می گیرند. روغن به دست آمده داخل خمره سفالی می ریزد تا برای سوخت چراغ های روغنی و تامین روشنایی مورد استفاده قرار گیرد و تفاله های آن نیز جمع آوری شده و به عنوان کود فروخته می شود. امروزه از این روغن برای ماندگاری پوست شتر و رنگ کردن نخ های قالی استفاده می شود.

نام و نام خانوادگی: (موردنیاز)
پست الکترونیک: (موردنیاز)
آدرس اینترنتی:
درج دیدگاه:
آخرین اخبار
پربیننده ترین ها